028.00012: Dossier betreffende de uitslag van de gemeenteraadsverkiezingen 1938 - SP-federatie Ieper (1938)
"Collection: BWP/BSP/SP-federatie Ieper; Biografie: Ook te Ieper kalfde de socialistische beweging vanaf de jaren 1980 in sneltreinvaart af. De ene na de andere socialistische vereniging legde er het bijltje bij neer. Daar kwam nog bij dat het vertrek van Breyne uit de actieve politiek een leemte achterliet. Deconinck was in 1977 Breyne als senator opgevolgd en zou zich een jaar later als federaal secretaris laten vervangen door de uit Langemark afkomstige Luc Maddelein. Aanvankelijk leek de jonge federaal partijsecretaris Frank Dewulf – die in 1986 Maddelein was opgevolgd – dé man voor de toekomst, maar hij kwam op 33-jarige leeftijd in 1989 om bij een verkeersongeval in Lessines. De federatie verkeerde nu in een machtsvacuüm, wat leidde tot het ontstaan van verschillende clans. Toen in 1991 Breyne ten gevolge van gezondheidsproblemen het voorzitterschap van de federatie diende door te geven aan Wim Keyngnaert, kwamen deze spanningen aan de oppervlakte. In 1994 werd dan ook besloten tot de ontbinding van de federatie Ieper en de toevoeging van het werkingsgebied aan de federatie Oostende-Veurne-Diksmuide, die vervolgens tot SP-federatie Oostende-Westhoek werd herdoopt. Een jaar voordien was het complex aan de Sint-Jacobsstraat al verkocht. Level of description: Item; Series: 028: Archief van SP-federatie Ieper en haar voorgangers BSP-federatie Ieper en BWP-federatie Ieper"