af001290: Wist je dat... - Geier, James; Green, Sharyl; Vrede; De Smet, André (1982)
"Affiche van James Geier en Sharyl Green uitgegeven in 1982 door vzw Vrede (Gent) tegen kernwapens. Afbeelding: tekening van ruitjespapier, alle ruitjes vol stipjes, in het middenste ruitje een stipje. Tekst: Wist je dat... ...het punt in het midden van dit vierkant de totale vernietigingskracht voorstelt van de wapens die tijdens Wereldoorlog II werden ingezet. De rest van de punten in het vierkant vormt het huidig nucleair wapenarsenaal van Oost en West. De drie punten bovenaan links (de slagkracht van de kernwapens op 1 Poseidon-onderzeeër) volstaan om meer dan 200 van de grootste steden in de Sovjetunie te vernietigen. De kernwapens op één van de nieuwe Trident-onderzeeërs (de acht punten onderaan links) kunnen elke grote stad van het noordelijk halfrond met de grond gelijk maken. En de wapens van de Sovjetunie zijn al niet minder verschrikkelijk. Stop die wapenwaanzin! Overgenomen uit FRIENDS JOURNAL (tijdschrift van de Quakers), november 1982. Naar een ontwerp van James Geier en Sharyl Green in Nuclear weapons in Vermont Een uitgave van VREDE v.z.w. - Knokkestraat 44 - 9000 Gent - Tel. 091/21.18.39. Verantw. uitgever: André De Smet, Meibloempjeslaan 5, 8400 Oostende. (sic!) FULL TEXT AVAILABLE AT AMSAB-ISH"