033: Archief van BSP-afdeling Geraardsbergen - BSP-afdeling Geraardsbergen
"Collection: BWP/BSP/SP-afdeling Geraardsbergen; Biografie: De socialistische beweging in Geraardsbergen vierde in 1982 haar 100-jarig bestaan en zou dus in 1882 opgericht zijn. In de tabaksindustrie en later in de lucifersector ontstonden de eerste groeperingen. In de stad en randgemeenten waren er sterke partijafdelingen, ook na de teloorgang van de industrie, toen Geraardsbergen meer en meer een pendelgemeente werd. Er was trouwens een nauwe samenwerking met deze kernen in de randgemeenten, de kantonale congressen en vergaderingen kunnen daarvan getuigen.Het hier beschreven archief werd aan het Amsab-ISG bezorgd na de tentoonstelling over 100 jaar socialistische beweging. De meeste stukken dateren uit de naoorlogse periode en gaan over verkiezingen en ledenwerving. De verslagboeken van de bestuursvergaderingen uit de periode 1949-1959 zijn ook bewaard. Level of description: Fonds; Series: BWP/BSP/SP-afdeling Geraardsbergen; FULL TEXT AVAILABLE AT AMSAB-ISH"