af004347: De zeven Diestse rode dagen - Bond Joseph Wauters; Toneelkring Eugeen Vounckx; Harmonie Vermaak na Arbeid; CSC-afdeling Diest; JS-afdeling Diest; SP-afdeling Diest; SP-kanton Diest
"Affiche uitgegeven in 1987 door Diestse socialistische organisaties voor een feestweek. Tekst: De zeven Diestse rode dagen. De Diestse socialistische organisaties stellen u een unieke “zeven-dagen-week” voor: de eerste dag “bloemengroet aan het graf van E. Vounckx” 26 april. Naar jaarlijkse gewoonte organiseert de SP-afdeling een bloemengroet aan het graf van de socialistische voorman E. Vounckx. Iedereen is hierop welkom. Afspraak op zondag 26 april, 10u – Volkshuis. De tweede dag “vooravondfeest 1 mei” 30 april. 1 mei is een strijd-dag, maar ook een feestdag. Daarom vieren wij op donderdag 30 april de vooravond van 1 mei. Het Hasselts Omroerkoor zingt strijdliederen. Turks eten en –muziek en volksspelen in het Volkshuis te Diest. Gezelligheid verzekerd. Aanvang 19u. De derde dag “1 mei optocht door Diest” 1 mei. Voor de jaarlijkse 1 mei-optocht verzamelen we om 14u aan het Volkshuis. De vierde dag “rood feest voor de derde leeftijd” – 2 mei. Op zaterdag 2 mei, om 14u in het K.T.A. II (Weerstandsplein, Diest) een groot feest voor de gepensioneerden, met: toespraak van Joz Wijninckx, gewezen Minister van Pensioenen; amusement met de “Beans Brothers”; optredens van de toneelkring E. Vounckx; een lekkere brueghelmaaltijd (sic)... Deze manifestatie is gratis voor alle leden van de Bond Joseph Wouters en voor alle SP-leden van boven de 60! De vijfde dag “concert door de harmonie ‘Vermaak na Arbeid’” 3 mei. Op zondag 3 mei geeft de harmonie een speciaal concert ter gelegenheid van de Diestse rode dagen in het Volkshuis. Aanvang: 14.30u. Iedereen welkom. De zesde dag “debat Verhofstadt-Vandenbroucke” 4 mei. De vice-eerste minister en minister van Begroting, Guy Verhofstadt, en SP-volksvertegenwoordiger Frank Vandenbroucke kruisen de degens op maandag 4 mei. Moderator Jan Ceuleers (BRT) zal hun ondervragen over de sociaal-economische resultaten van de regering Martens VI. Afspraak: 20u, zaal Ezeldijkmolen, Ezeldijk 14, Diest (Schaffensestr.). Ook u kan het woord krijgen op deze open-debat-avond... De zevende dag... zagen zij dat het goed was en feesten zij! “Zaterdag 9 mei: bal Frank Vandenbroucke”. De Diestse rode dagen worden besloten met een denderend feest in de Hallezaal, met het orkest “The Dixie Dickx” (20.30u). Wie Liliane St. Pierre op het Song-festival niet wil missen, krijgt de kans haar te zien optreden op h et reuze scherm in onze zaal... Dit programma is een gemeenschappelijke realisatie van de Bond Joseph Wouters, de toneelkring E. Vounckx, de Harmonie “Vermaak na Arbeid”, CSC, de Jongsocialisten, de SP-Diest, en het kantonnale SP-bestuur. FULL TEXT AVAILABLE AT AMSAB-ISH"