267.00212: Journaal van sm De Redding Ninove - SM De Redding te Ninove
"Collection: SM De Verbroedering Geraardsbergen; Level of description: Item; Biografie: De activiteiten van de SM De Redding te Ninove gaan terug tot omstreeks 1900, nadat de Gentse schoenmaker en verkoper van Vooruit Désiré Lamarcq er propaganda kwam voeren. De Redding werd wettelijk opgericht op 31 oktober 1901 met een startkapitaal van 500 fr. (100 aandelen van 5 fr.), waarvan Lamarcq met 89 aandelen een ruime meerderheid in handen had. In 1921 werd ze een afdeling van De Verbroedering Geraardsbergen. Series: 267.00212.00213: Journaals van sm De Redding Ninove"