400: Archief van Jean Brat - Brat, Jean
"Collection: Brat Jean; Biografie: Jean Brat, geboren op 17 januari 1917 in Ekeren, werkte zich op van leerling metaalbewerker tot boekhouder bij enkele Antwerpse bedrijven. In 1928 wordt hij dienstoverste en later directeur van het Antwerpse agentschap van de Belgische Bank van de Arbeid. In 1936 wordt hij directeur van de Coop-Deposito’s en beheerder van Fidu-Coop in Brussel. Brat bekleedde talrijke mandaten in financiële instellingen, ondermeer directeur van de Nationale Bank van België en van de Algemene Spaar- en Lijfrentekas (ASLK). Het archief bevat briefwisseling, uitgeschreven toespraken en dossiers betreffende bancaire aangelegenheden en de benoeming tot directeur van de ASLK en Nationale Bank van België. Level of description: Fonds; Series: Brat Jean"