vl001189: Soc. harmonie Recht voor Allen Hove,1933 - Oyen, A. - Soyez
"Een roodzijden vlag met centraal in een kader een zittende halfnaakte vrouw met wapperende haren. In haar rechterhand houdt zij een weegschaal ( justitia). Aan haar haren hangt een globe geketend langs weerszijden. Tekst in de de banderol: Den Arbeid! Den Wereld! Onderaan in de broekhoek het gemeentewapen van Hove. Links in de vluchthoek getekend: A. Oyen-Soyez, Borgerhout. Tekst in de rode boord: Soc. Harmonie/ Hove/ !Recht voor Allen! 1993. Rode franje. Hove heeft een vlag die omschreven is als geel met rode schuinbalk. Het oude gemeentezegel van Hove werd bij Koninklijk Besluit van 14 december 1874 als gemeentewapen goedgekeurd. Beschrijving: gevierendeeld: 1 en 4 in sinopel drie roskammen van zilver met steel van goud. Schildhoofd: in zilver drie oranjeappels van natuurlijke kleur, geblader van sinopel. 2 en 3 in zilver een dwarsbalk van sabel, vergezeld van twee molenijzers van hetzelfde en onder van een leeuw van sinopel. Hartschild: in sabel een schuinbalk, geschaakt van goud en van keel (rood), vergezeld van twee vijfbladen van zilver, geknoopt van goud. Het schild getopt met een baronnenmuts en overtopt met een helm van zilver, getralied, omboord en gekroond van goud, gevoerd en gehecht van keel, met dekkleden van goud en van sabel. Helmteken: een uitkomende Moor, zijn kleren tegengedwarsbalkt van zestien stukken van goud en van keel, het hoofd omwonden van hetzelfde metaal en dezelfde kleur, houdend in de rechterhand een roskam en in de linkerhand een oranjeappel, beide van het schild. Schildhouders: twee aanziende leeuwen van goud, geklauwd en getongd van keel, houdend elk een banier, die rechts met het wapen van het eerste kwartier, die links met het wapen van het hartschild. Het geheel op een losse grasgrond geplaatst. FULL TEXT AVAILABLE AT AMSAB-ISH"