af017001: Groot kunstfeest - Volksdrukkerij; SVV
"Affiche uitgegeven in 1922 door de Socialistische Vooruitziende Vrouwen (SVV) voor het tweede Vlaams vrouwencongres. Tekst: Gentsche Federatie der Socialistische Vrouwengroepen. Feestlokaal VOORUIT, St-Pietersnieuwstraat. Opening van het Winterseizoen 1922-1923. ZONDAG 3 SEPTEMBER, om 7 uur ter gelegenheid van het 2e Vlaamsch Vrouwencongres GROOT KUNSTFEEST met de welwillende medewerking van Mme GOEDERTIER-POSTHUMUS, kunstzangeres; de Heeren DUCHEMIN en VAN BRAGT, kunstzangers; Gezel Jef VANDER MEULEN; de MULTATULIKRING alsook een symphonisch orkest. PROGRAMMA: EERSTE DEEL 1. Vooruit's roem … Jef Vander Meulen 2. Guillaume Tell (ouverture) … Rossini 3. Coppélia (ballet) … Délibes. Symphonisch orkest. 4. Le roi de Lahore (Arioso) … Massenet. Mr. Van Bragt. 5. Moederken Alleen … Fr. Uytenhove. Mevr. Goedertier-Posthumus. 6. Hérodiade (Aria) … Massenet. Mr. Duchemin. 7. De Vlasgaard (Intermezzo) … Jef Vander Meulen. Symph. orkest. 8. Carmen (Aria) … Bizet. Mevr. Goedertier-Posthumus. 9. a/ Lentezon … Jef Vander Meulen b/ L'attaque du Moulin … A. Bruneau. Mr. Duchemin. 10. La jolie fille de Perth … Bizet. Mr. Van Bragt. 11. Mad. Butterfly (fantazij) … Puccini. Symph. orkest. 12. Mireille (Duo) … Gounod. Mevr. Goedertier-Posthumus en Mr. Duchemin. 13. Sérenade Millions d'Arlequins … Dugo. Symph. orkest. 14. Wilhelmus … Van Duyse. Mr. Van Bragt. 15. Carmen (duo) … Bizet. Mevr. Goedertier-Posthumus en Mr. Duchemin. 16. Partijliederen (Pot-Pourri) … Lippens. Symphonisch orkest. Begeleider: Jef VANDER MEULEN. 20 MINUTEN POOS. TWEEDE DEEL. HET RECHT Dramatische schets in één bedrijf, van C. BUYSSE, door de 'Multatulikring', met mejuffer Bouüaert in de hoofdrol. PRIJZEN DER PLAATSEN: Voorrij fr. 1,75; Achterrij fr. 1,10; Balcon fr. 0,85; 1e Galerij fr. 1,10; 2e Galerij fr. 0,50; 3e Galerij 0,35 fr. (in al de prijzen is den taks begrepen). Kaarten te bekomen aan het lokatiebureel alle dagen, 's morgens van 10 tot 12 uur, 's namiddags van 5 tot 8 uur. Gent, Volksdrukkerij, Hoogpoort, 27. FULL TEXT AVAILABLE AT AMSAB-ISH"