af017267: Een Mei 1950 - Het Licht; BSP
"Affiche uitgegeven in 1950 door de Belgische Socialistische Partij (BSP) Gent voor de Dag van de Arbeid. Tekst: EEN MEI 1950 PROGRAMMA. ZATERDAG 29 APRIL te 19.30 uur in het Feestlokaal “Vooruit”, St. Pietersnieuwstraat Buitengewoon Partijfeest. Medewerking: Harmonie Vooruit – gemengd koor “Anseelevrienden” – de h. Jef Van Schoeland, kunstzanger – Mej. Lina Lebuf en de h. W. Comhaire van de multatulikring. Meirede door Edw. Anseele. Toespraak door Tine Hannick. TOEGANGSPRIJS: 5 FR. ZONDAG 30 APRIL te 15 uur (Park – Gent-Zuid) Grote 1 MEI WIELERKOERS Ingericht door het blad VOORUIT. Voor verdere inlichtingen zie het blad «Vooruit» en bijzondere aanplakbrieven. MAANDAG 1 MEI te 10.30 uur. EEN MEI-BETOGING voor WELVAART – VRIJHEID EN SOCIALISME. Bijeenkomst: Vrijdagmarkt te 10 uur. WEGWIJZER: Lange Munt, Groentemarkt, Koornmarkt, Veldstraat, Zonnestraat, Kouter, Vogelmarkt, Brabantdam, Vlaanderenstraat, Wilsonplaats, Frankrijkplaats, Lamstraat, St. Pietersnieuwstraat. Te 19.30 uur Toneelvoorstelling IN DE KONINKLIJKE NEDERLANDSE SCHOUWBURG DOOR DE Multatulikring. Opvoering van: GROTE STADSLUCHT. Blijspel in 4 bedrijven door O. Blumenthal en G. Kadelburg – Algemene toegangsprijs: 10 fr. – Galerij en Paradijs kosteloos – Locatie: Dagblad Vooruit. FEESTLOKAAL VOORUIT St. Pietersnieuwstraat: Zondag 30 April te 20u. Groot Meiavondbal. Orkest: The Happy Friends – Entree: 10 fr. In het cafe: Brasserieconcert met orkest en zangers. MAANDAG 1 MEI TE 13 UUR Eén-Meibanket opgeluisterd door orkest. TE 18 UUR Eén-Meibal. Orkest: The Happy Friends. Entrée: 10 fr. Te 18.30 uur in het café Brasserieconcert met orkest en tenor Claeys. LOKAAL «ONS HUIS» Vrijdagmarkt. Zondag 30 April (Mei-avond) en Maandag 1 MEI telkens te 19.30 uur: Cabaret met amusementsorkest en het duo Gauthy. Zondag 30 April en Maandag 1 MEI feestelijkheden in de verschillende socialistische wijklokalen. B.S.P. Afdeling Gent. S.M. «Het Licht», Gent. FULL TEXT AVAILABLE AT AMSAB-ISH"