111.00015: Dossier betreffende het gewaarborgd minimumpensioen - De Nauw, Emiel
"Collection: De Nauw Emiel; Biografie: Emiel De Nauw is geboren in Geraardsbergen op 8 april 1914 als zoon van de socialistische burgemeester en senator van Geraardsbergen, Guillaume De Nauw. Hij was onder andere actief als historicus van de socialistische beweging in Geraardsbergen (100 Jaar sigarenmakers; De Geraardsbergse kantnijverheid). Hij interesseerde zich ook sterk voor de pensioenwetgeving van ambtenaren in openbare dienst en publiceerde daarover een aantal studies voor de Vlaamse Federatie van Socialistische Gepensioneerden (1981-1985). Hij overleed in Brussel op 29 maart 1986. Level of description: File; Series: 111: Archief van Emiel De Nauw"