Die Revolte der Maschinen oder der entfesselte Gedanke = La révolte des machines ou la pensée déchainée - Rolland, Romain; Masereel, Frans (Zürich: Büchergilde Gutenberg, 1949)
"Originele uitgave werd gepubliceerd in 1921 door de Editions du Sablier in Parijs"