vl000448: Société de Secours Mutuels Socialiste La Justice - Catry-Daeninck
"Vaandel van Société de Secours Mutuels Socialiste La Justice van Morialmé, 1909. Centraal op het bordeaux-rood veld: twee ineengestrengelde handen vóór een weegschaal vastgehecht aan de punt van een dolk. Het geheel is omgeven door een palm- en een eikentak met een strik samengebonden. Eronder: een cartouche met de plaatsnaam en ornamenten. Onderaan het vaandel een schild met een zwarte leeuw en diagonaal een wijnrode band, erboven een kroon. De vlag is omzoomd met een breed goudkleurig passement. Onderaan goudkleurige franjes in metaaldraad. FULL TEXT AVAILABLE AT AMSAB-ISH"