281: Archief van Socialistische Vrouwenbond Vilvoorde - Socialistische Vrouwenbond Vilvoorde
"Collection: SV-afdeling Vilvoorde; Archiefgeschiedenis: Het archief maakte oorspronkelijk deel uit van het gezamenlijk archief van Frans Gelders jr., echtgenoot van Vandersmissen.Biografie: De Socialistische Vrouwenbond Vilvoorde is in feite de lokale afdeling van de Socialistische Vooruitziende Vrouwen (SVV) in de gemeente Vilvoorde. Ze werd met energieke hand geleid door Thérèse Vandersmissen, gemeenteraadslid voor de Belgische Socialistische Partij (BSP) te Vilvoorde.Zie ook: 282 Archief van Antoine LefèvreZie ook: 279 Archief van BSP-afdeling VilvoordeZie ook: 280 Archief van Frans Gelders jr. Het archief maakte oorspronkelijk deel uit van het gezamenlijk archief van Frans Gelders jr., echtgenoot van Vandersmissen. Level of description: Fonds; Series: SV-afdeling Vilvoorde"