116.00011: Resolutie, lijst betreffende de aktie kernwapenvrije gemeente - VAKA-Oost-Vlaanderen
"Collection: VAKA-Oost-Vlaanderen; Level of description: File; Biografie: Het NAVO-dubbelbesluit van september 1979 leidde twee maand later tot de oprichting van VAKA. Als koepelorganisatie zou VAKA het protest tegen de voorgenomen plaatsing van kruisraketten coördineren. Gedurende de volgende tien jaar werd het actiecomité de motor van een waaier initiatieven zoals de antirakettenbetogingen in Brussel en de kernwapenvrije gemeentes. Het succes van VAKA toonde zich ook in de organisatorische uitbouw. Op nationaal niveau zijn er diverse werkgroepen, een secretariaat, een dagelijks bestuur en als belangrijkste orgaan de stuurgroep. Op lokaal vlak bestaan talloze groepen. Tussen de basis en de top bevindt zich het niveau van de provinciale secretariaten. Zij coördineren en evalueren acties, recruteren voor het nationale niveau en zijn de verdeelcentra van allerlei propaganda- en actiemateriaal. Series: 116: Archief van VAKA-afdeling Oost-Vlaanderen"