117.00001: Stukken betreffende het provinciaal bestuur van Limburg en het Wet- en Verordeningsblad voor de bezette streken van België - Massin, Willy
"Collection: Massin Willy; Biografie: Willy Massin werd geboren te Antwerpen op 17 maart 1927. Hij studeerde Moderne Geschiedenis aan de Katholieke Universiteit Leuven (KUL); zijn licentiaatsverhandeling had het voorspel van de Brabantse Revolutie als onderwerp. Tussen 1952 en 1963 was hij als leraar geschiedenis werkzaam in diverse rijksscholen in de provincies Limburg en Antwerpen. Nadien werd hij directeur van het Rijksinstituut voor Technisch Onderwijs (RITO) te Neerpelt (tot 1969) en vervolgens van het RITON te Diest. Tijdens zijn leraarsloopbaan werkte hij mee aan diverse handboeken voor het secundair onderwijs en publiceerde hij over dorps- en streekgeschiedenis. Na een gesprek met Willy Claes in maart 1970 ondernam hij opzoekingen naar de socialistische arbeidersbeweging in Limburg. Dit resulteerde in 1975 in ‘De opkomst van het socialisme in Limburg, of de moeilijke doorbraak in een sterk verzuilde katholieke maatschappij (1890-1914)’. Zeven jaar later verscheen het tweede deel ‘De Belgische Werkliedenpartij in Limburg (1918-1940). Kroniek van een trage opgang’. Level of description: File; Series: 117: Archief van Willy Massin"