fi000182: Heropbeuring - Borrenbergen, Walter; Photorex Labor; Pennartz, L.; Phonorex; Cibelson; Zonnenberg, Gerd; Meeus, Marcel (1948)
"Publiciteitsfilm van vzw Heropbeuring waarin wordt opgeroepen om een tombolabiljet te kopen ter ondersteuning van de heropbouw van Sanatorium De Mick. Het Sanatorium is in het leven geroepen om TBC-patiënten te verzorgen. Tijdens de Tweede Wereldoorlog is deze vernield. Na de oorlog werd een tijdelijk onderkomen gevonden in het vakantiecentrum en jeugdhuis Jeugdzorg in Brecht. Daar konden de patiënten helaas niet in ideale omstandigheden opgevangen worden. Nieuwe plannen werden getekend en om deze uit te voeren worden de nodige financiële middelen bijeengezocht, o.a. via een tombola. FULL TEXT AVAILABLE AT AMSAB-ISH"