af005768: Derde Wereld Dag - AIB; Internationaal Centrum; De Vos, Pol
"Affiche uitgegeven in 1998 door de Anti-Imperialistische Bond (AIB) en het Internationaal Centrum voor een dag rond de derde wereld. Tekst: Derde Wereld Dag. Zaterdag 14 maart van 14 tot 22u. Internationaal Centrum, M. Lemonnierlaan 171, 1000 Brussel. Georganiseerd door het Internationaal Centrum en de Anti-Imperialistische Bond. Voor ons is de derde wereld geen vakantieclub maar een reisbestemming waar je in contact komt met het lijden en de vreugde, de broederlijkheid en de hoop van de landen van de volkeren. Wij brengen u naar bestemmingen waar ontspanning en ontdekking hand in hand gaan in een geest van solidariteit en uitwisseling. 14-19u: Infostands van de AIB, Contact & Cultuur, Derde Wereldboetiek, boeken, … 14-16u: Praatcafé: -om de smaak te pakken te krijgen stelt Contact & Cultuur u het programma 1998 voor aan de hand van getuigenissen van reizigers die vorig jaar naar Senegal, Congo, Turkije, India, de Filipijnen, Cuba, Irak en Palestina trokken. Zij zullen hun herinneringen en ervaringen met u delen. –Belgische jongeren brengen een verslag van hun solidariteitsreis naar Cuba. 16-18u: “Het nieuwe Congo, de nieuwe hoop voor Afrika” –Ludo Martens, auteur en Afrikakenner –Nele De Zillie, terug van een werkbezoek aan Kinshasa –Dr. Eric Hufkens van Geneeskunde voor de Derde Wereld stelt het medisch project voor in “Camp Louka”, een voormalig vluchtelingenkamp in Kinshasa. 18u: Solidariteitsmaaltijd met het nieuwe Congo, klaargemaakt door onze Palestijnse vrienden. 20u: Poëzie en muziek met de Peruviaanse groep Yerbabuena. Verslag van de solidariteitsdelegatie, pas terug uit Irak. Inkom: 100 F (leden AIB: 50 F). Met maaltijd: 350 F (volwassenen) 300 F (studenten en werklozen) 250 F (kinderen). Gelieve voor de maaltijd vooraf in te schrijven. Tel. Secretariaat AIB: 02-513.53.86. V.u. P. De Vos, Kazernestraat 68, 1000 Brussel. Zie ook: af005767 FULL TEXT AVAILABLE AT AMSAB-ISH"