af015859: Ik kies voor een gezonde aanpak. Norbert De Batselier 1e plaats Kamer - SP; De Batselier, Norbert
"Affiche uitgegeven in 1991 door de Socialistische Partij (SP) Dendermonde voor de parlementsverkiezingen. Afbeelding: zwart-witfoto van Norbert De Batselier. Tekst: IK KIES VOOR EEN GEZONDE AANPAK. Norbert De Batselier 1e PLAATS KAMER. REKEN EROP. NIEUWE AANPAK IN DE VLAAMSE REGERING. Grondig onderzoek en kennis van zaken: de basis voor het nieuwe Vlaamse beleid. OP WEG NAAR EEN VREDESECONOMIE. In Vlaanderen, geen medewerking meer voor militaire projecten. De wapenindustrie biedt geen enkele toekomst voor de mens. Wij stappen er dus van af, net zo goed als wij geen bijkomende kerncentrale willen. ROOD EN GROEN, DENKEN EN DOEN. Sociale en milieu-overwegingen centraal stellen. De problemen aan de bron aanpakken. Mens, arbeid, leefomgeving en economie verzoenen: het kan. BELANGRIJKE KEUZES DURVEN MAKEN. Omdat het moet, de mijnen sluiten: maar wel sociaal verantwoord. Geen overheidsgeld in bodemloze vaten meer. Technologie in dienst van de mens en niet omgekeerd. Geen geschenken meer voor bedrijven maar steun met voorwaarden, o.a. voor tewerkstelling en milieu. ENERGIE EN RECHT VOOR DE VUIST. Kordaat durven beslissen maar met een menselijk hart. Door keihard werken een echt nieuw Vlaams Beleid op de sporen zetten. Maar ook miljarden durven terugeisen van ondernemingen die hun verplichtingen niet nakwamen. REGEREN MET GEZOND VERSTAND. De toekomst van Vlaanderen uitbouwen op alle domeinen met oog voor kwaliteiten van onze eigen mensen en bedrijfswereld maar ook met het oog voor de problemen van onze leefomgeving. Niet met een kortzichtige aanpak maar met een gezonde visie op de toekomst. TOEKOMSTGERICHT, OOK VOOR EIGEN STREEK. Sommige streken in Vlaanderen hebben problemen. Ook de regio Dendermonde werd als impulsgebied erkend. Het gewest Dendermonde is nog nooit zo goed op economisch vlak aan zijn trekken gekomen in Brussel. het werd tijd. Verantw. uitgever: De Batselier N. FULL TEXT AVAILABLE AT AMSAB-ISH"