Een inleidend officieel verslag van de gruwelen in Zuid-Spanje tijdens de maanden Juli en Augustus 1936 bedreven door de communistische strijdbenden der Madrileensche regeering waaraan toegevoegd een kort historisch overzicht over het verloop van de jongste gebeurtenissen van Spanje. Uitg. door de Commissie van Onderzoek, aangesteld door de Nationale Regeering te Burgos (Nenasu)
Op de omslag: Bloedend Spanje.