Het Nederlandse bedrijfsleven en de belastingheffing. Een blik in de toekomst. Rede uitgesproken op 11 mei 1971 te Rotterdam voor de Amerikaanse Kamer van Koophandel in Nederland (Kluwer, 1971)
Overdr.: Weekblad voor fiscaal recht. 1971, no. 5040, 20 mei.