De "Seismograaf-functie" der jongere generatie. [Voordracht voor de Koninklijke Nederlandse Akademie ter gelegenheid van de akademiedagen 1959 te Groningen, aldaar gehouden op 4 april ...]. Ingeleid door P.J. Bouman (Van Gorcum, 1960)
Herdruk uit Akademiedagen. Dl 11. Sociologisch Instituut aan de Rijksuniversiteit te Groningen.