Hungarian Monitoring, 4 February 1988 . [Magyar rádiófigyelő], 1988. február 4 - Radio Free Europe/Radio Liberty Research Institute (RFE/RL Research Institute)
Transcripts of Hungarian national radio programs produced by the Hungarian Monitoring Unit of Radio Free Europe/Radio Liberty. A magyar országos rádióadók műsorainak a Szabad Európa Rádió/Szabadság Rádió Magyar Monitoring Osztálya által készített átiratai. International Politics: - USSR: restructuring in Comecon, legal foundations for members' cooperation - Demands to issue shares, government bonds in USSR - Czechoslovak-Vatican relations - Crisis in Yugoslavia Domestic Affairs: - Péter Várkonyi's remarks at Geneva disarmament talks - NATO and Warsaw Pact military delegations' visits - Foreign Affairs Committee meets - Debate on 'candidate' academic grade Economy: - Press conference on new bank loans for companies - Article on planned car production in Hungary - 8 cooperative companies set up in Szabolcs - Ganz-MÁVAG Külpolitika: - SZU: szervezet átalakítás a KGST-nél, tagok együttműködésének jogi alapjai - Részvények, állami értékpapírok kibocsátását követelik a SZU-ban - Csehszlovákia és a Vatikán kapcsolata - Válság Jugoszláviában Belpolitika: - Várkonyi Péter felszólalása a genfi leszerelési értekezleten - A NATO, a VSZ katonai delegációinak látogatásai - A külügyi bizottság ülése - Vita a kandidátusi tudományos fokozat létjogosultságáról Gazdaság: - Sajtóértekezlet a vállalatoknak nyújtható banki hitelről - Cikk a tervezett magyar személygépkocsi gyártásáról - 8 szabolcsi tsz Rt-t alapított - Ganz-MÁVAG