Hungarian Monitoring, 6 February 1988 . [Magyar rádiófigyelő], 1988. február 6 - Radio Free Europe/Radio Liberty Research Institute (RFE/RL Research Institute)
Transcripts of Hungarian national radio programs produced by the Hungarian Monitoring Unit of Radio Free Europe/Radio Liberty. A magyar országos rádióadók műsorainak a Szabad Európa Rádió/Szabadság Rádió Magyar Monitoring Osztálya által készített átiratai. International Politics: - Soviet troop withdrawals from Afghanistan expected to conclude today - Soviet economic crisis - Charles Aznavour in Armenia - Polish roundtable talks commence - French PM pushes for UN Human Rights committee to investigate situation of Romanian people Domestic Affairs: - Relations between the Party and intellectuals - 15 alternative groups' position on the re-evaluation of 1956 - Independent Smallholders regards October 1956 as national uprising and anti-Stalinist revolution - Szolnok County Party committee does not agree with Imre Pozsgay's statement on re-evaluating 1956 - UN refugee committee fact-finding delegation arrives in Budapest Külpolitika: - Várhatóan még ma befejeződik a szovjet csapatkivonás Afganisztánból - Szovjet gazdasági válság - Charles Aznavour Örményországban - Megnyílt a lengyel kerekasztal találkozó - A francia miniszterelnök az ENSZ emberi jogi bizottságában a román nép helyzetének kivizsgálását szorgalmazta Belpolitika: - A párt és az értelmiség viszonya - 15 alternatív szervezet állásfoglalása az 1956-os események megítélésével kapcsolatban - A Független Kisgazdapárt 1956 októberét nemzeti felkelésnek és a sztálinizmussal szembeni forradalomnak tekinti - A Szolnok-megyei pártbizottság nem ért egyet Pozsgay Imre nyilatkozatával az 56-os események értékeléséről - Budapestre érkezett az ENSZ menekültügyi főbizottságának ténymegállapító küldöttsége