Geschiedenis van Europa. Van de invallen der Germanen tot de zestiende eeuw. [Vert. door J.A. Niermeyer. Met voorw. van J. Pirenne] (Veen enz., 1948)
Oorspr. titel: Histoire de l'Europe des invasions au XVIe siècle. Handboeken der wetenschappelijke bibliotheek. Rubriek: Geschiedenis.