Is binnen de grenzen der grondwet nadere wettelijke regeling van de finantieele gestie der gemeente gewenscht ten aanzien van de vaststelling, zoowel als van de uitvoering der begrooting? Zoo ja, in welken zin? Praeadvies uitgebracht aan de Nederlandsche Juristen-Vereeniging (Belinfante, 1923)
Overgedr.: Handelingen der Nederlandsche Juristen-Vereeniging. Jrg. 53, 1923, I, 2e stuk.