Goce Delčev i makedonskoto nacionalno revolucionerno dviženje. Materijali od Simpoziumot održan na 8,9, i 10 noemvri 1972 gorina vo Štip po povod 100- godišninata od raǵanjeto na Goce Delčev (Institut za nacionalna istorija, 1973)
Makedonska Akademija na naukite i umetnostite.