Hungarian Monitoring, 3 January 1989 . [Magyar rádiófigyelő], 1989. január 3 - Radio Free Europe/Radio Liberty Research Institute (RFE/RL Research Institute)
Transcripts of Hungarian national radio programs produced by the Hungarian Monitoring Unit of Radio Free Europe/Radio Liberty. A magyar országos rádióadók műsorainak a Szabad Európa Rádió/Szabadság Rádió Magyar Monitoring Osztálya által készített átiratai. International Politics: - The US, the PLO and the Pan Am case - Karabakh Committee once again threatens terrorist actions - Will Yeltsin return again? - Correspondence from Moscow and Warsaw on the reform situation Domestic Affairs: - Jenő Váncsa, agriculture minister, travels to Israel - Democratic Forum proposes that a refugee camp be created close to the Hungarian-Romanian border - Inter-government agreement signed on employment of Hungarian guest workers in the FRG - Mátyás Szűrös makes statement to Moscow Pravda on disarmament - 86,000 signatures gathered so far for Gabčíkovo-Nagymaros referendum - Institution of unemployment benefit comes into force - Embassy official deported from Bucharest appointed as trade counselor to the Netherlands - New abortion law - Second test tube baby born Economy: - Industry minister Gyula Sós on possibility of future Japanese or South Korean passenger car production Külpolitika: - Az Egyesült Államok, a PFSZ és a PanAm ügye - A karabah bizottság ismét terror cselekményekkel fenyegetőzik - Jelcin ismét visszatérőben? - Tudósítás Moszkvából és Varsóból a reform helyzetről Belpolitika: - Izraelbe utazott VÁNCSA Jenő mezőgazdasági miniszter - A Demokrata Fórum javasolta, hozzanak létre menekült-tábort a magyar-román határ közelében - Magyar vendégmunkások NSZK-beli foglakoztatásáról kötöttek kormányközi megállapodást - Szűrös Mátyás a moszkvai Pravdának nyilatkozott leszerelés ügyben - Nyolcvanhatezer aláírás gyűlt eddig össze a Bős-Nagymarosi erőművel kapcsolatos népszavazás támogatásához - Életbe lépett a munkanélküli segély intézménye - A Bukarestből kiutasított követségi tisztviselőt kinevezték Hollandia kereskedelmi tanácsosává - Új abortusz törvény - Megszületett a második lombikbébi Gazdaság: - Sós Gyula ipari miniszter nyilatkozik jövőbeni japán v. dél-koreai személygépkocsi gyártás lehetőségéről