Tussen wetenschap en Sociaaldemokratie : (De Rode Ploeg, 1983)
Kritische reaktie op artikel van Tom van der Meer : Op zoek naar een duurzame verbintenis. De SDAP en de vakbeweging (1897-1908), in : Tijdschrift voor Sociale Geschiedenis, sept '81.