Új magyar képzőművészet . festészet / . New Hungarian fine arts : painting - írta és összeállította: dr. Fehér Zsuzsa. (Magyar Diafilmgyártó Vállalat, 1965)
The film presents the new art developed after the liberation of the country in 1945, and its representation of the topics of socialist life in accordance with the ideal of socialist realism. A film az 1945-ös felszabadulás utáni, a szocialista élet témáit ábrázoló, s a szocialista-realista kánonnak megfelelő új művészetet mutatja be.