Polska - Rosja w świetle pamie̜tników. . Po agresji (W(ydawnictwo), 1984)
Jest to fragment ksia̜żki (rozdział V i VII) pt.: "Sprawa polska podczas II wojny światowej w świetle pamie̜tników". Oprac. Stanisława Zabiełły. 1: 1939-1941. Po agresji.