Walki chłopów Królestwa Polskiego w rewolucji 1905-1907. Zebr. i oprac. S. Kalabiński i F. Tych. Oddzielno: Indeksy (Pánstwowe Wydawnictwo Naukowe, 1961)
Polska Akademia Nauk Instytut Historii. Naczelna Dyrekcja Archiwow Państwowych. Źródła do dziejów rewolucji 1905-1907 na ziemiach Polskich.