Hungarian Monitoring, 5 June 1989 . [Magyar rádiófigyelő], 1989. június 5 - Radio Free Europe/Radio Liberty Research Institute (RFE/RL Research Institute)
Transcripts of Hungarian national radio programs produced by the Hungarian Monitoring Unit of Radio Free Europe/Radio Liberty. A magyar országos rádióadók műsorainak a Szabad Európa Rádió/Szabadság Rádió Magyar Monitoring Osztálya által készített átiratai. International Politics: - Reactions to events in China - Polish elections - Unusual state of affairs in Uzbekistan - Trial of suspected murderers of Olof Palme Domestic Affairs: - Ministerial council in session: Németh reports on his visits to Warsaw, Prague and Vienna; law banning monastic orders removed from force; permission no longer need for book publication; former internees - Draft law on emigration and immigration in preparation - Hungarian reactions to bloody events in Beijing - American diplomats' visit - Romanian bodies threaten András Sütő and tighten up Károly Király's house arrest Economy: - Ózd Metalworks plans to export steel to the West with reduced staff and Western capital Külpolitika: - A kínai események világvisszhangja - A lengyel választások - Rendkívüli állapot Üzbegisztánban - Palme feltételezett gyilkosának pere Belpolitika: - A Minisztertanács ülése: Németh beszámolt varsói, prágai és bécsi útjáról, hatályon kívül helyezik a szerzetes rendek működését megtiltó törvényt, nem kell engedély könyvek kiadásához, volt internáltak ügye - Törvénytervezet készül a ki és bevándorlásról - A pekingi véres események hazai visszhangja - Amerikai diplomaták látogatása - A román szervek megfenyegették Sütő Andrást és megszigorították Király Károly házi őrizetét Gazdaság: - Az Ózdi Kohászati Üzemek csökkentett létszámmal, nyugati tőkével kommersz acél nyugati exportját tervezi