Uit de geschiedenis van malthusianisme, nieuw malthusianisme en sexuele hervorming (NVSH], 1961)
Inleiding gehouden tijdens het bijscholingsweekend voor gespreksleiders der NVSH te Epe op 8 oktober 1961.