Hungarian Monitoring, 17 December 1989 . [Magyar rádiófigyelő], 1989. december 17 - Radio Free Europe/Radio Liberty Research Institute (RFE/RL Research Institute)
Transcripts of Hungarian national radio programs produced by the Hungarian Monitoring Unit of Radio Free Europe/Radio Liberty. A magyar országos rádióadók műsorainak a Szabad Európa Rádió/Szabadság Rádió Magyar Monitoring Osztálya által készített átiratai. International Politics: - Romania: demonstrations, clashes, arrests - Czechoslovakia: Havel's TV speech, mass rally at Gabčíkovo-Nagymaros, Slovak CP holds extraordinary congress - Account of Socialist Unity Party of Germany congress - Question of German re-unification - USA: easing the CoCom embargo Domestic Affairs: - Government in session: Gabčíkovo-Nagymaros dam - Hungarian Socialist Workers' Party (MSZMP) congress - Kohl visits Cardinal Paskai in Esztergom - Hungarian-Vatican diplomatic relations Economy: - Draft budget Külpolitika: - Románia: tüntetések, összecsapások, letartóztatások - Csehszlovákia:Havel tévébeszéde, bősi nagygyűlés, rendkívüli kongresszust tart a szlovák kommunista párt - Beszámoló a NSZEP rendkívüli kongresszusáról - Német újraegyesítés kérdése - USA: a COCOM embargó enyhítése Belpolitika: - Kormányülés: Bős-Nagymarosi vízlépcső ügy - MSZMP kongresszus - Kohl Paskai bíborosnál Esztergomban - Magyar-vatikáni diplomáciai kapcsolatok Gazdaság: - A költségvetési tervezet