Pomost . biuletyn informacyjny : [biuletyn informacyjny Komitetu Założycielskiego NSZZ "Solidarność" przy Akademii Medycznej w Gdańsku], no. 8-9, 1980 - Komitet Założycielski NSZZ "Solidarność" przy Akademii Medycznej w Gdańsku, [for the eds: Jan Samsonowicz] (KZ NSZZ "Solidarność" przy AM, 1980)
Creation and circulation: Publication suspended in 1982-1989, republished in 1990.