Savremena shvatanja o političkim sistemima nedovoljno razvijenih zamalja. Sa osvrtom na politički sistem Alžira (IMRP, 1971)
Sa bibl., inda i taba. Politički sistemi nedovoljno raznijenih zemalja. Studije i monografije.