De strijd tegen den woeker in het algemeen en tegen de pandjeshuizen in het bijzonder. [Lezing, gehouden te Amsterdam voor de Vereeniging van Armbesturen] (Tjeenk Willink, 1907)
Overgedr.: Tijdschrift voor Armenzorg en Kinderbescherming Nos 308-309.