Inżynierowie dusz : . Z dwu ostatnich lat Boya (Lwów 1939-1942) (Kres, 1986)
Zawiera: Inżynierowie dusz / Michał Borwicz (Przedruk z: Zeszyty Historyczne, Paryż (1963):no.3), i: Z dwu ostatnich lat Boya (Lwów 1939-1941) / Wanda Ładniewska-Blankenheimowa (Przedruk z: Zeszyty Historyczne, Paryż (1963):no.4).