Źródła do dziejów rewolucji 1905-1907 w okre̜gu łódzkim. Pod red. M. Ga̜siorowskiej [-Grabowskiej] (Ksia̜żka i Wiedza)
1. Tom 1 cz 1. Wydali I. Ihnatowicz i P. Korzec. 1957. XX, 736 str. - Z il -mi. indeks-mi, map. i tab-mi.