Bibliografia historii Polski. Pod red. [i z przedm.] H. Madurowicz- Urbańskiej. Oprac. W. Bienkowski A. Przyboś, A. Szklarska-Lohmannowa i in (Państwowe Wydawnictwo Naukowe, 1965)
Polska Akademia Nauk. Instytut Historii. 1: cz. I. Do roku 1454. 1965. XX, 760 str.