Hungarian Monitoring, 6 May 1989 . [Magyar rádiófigyelő], 1989. május 6 - Radio Free Europe/Radio Liberty Research Institute (RFE/RL Research Institute)
Transcripts of Hungarian national radio programs produced by the Hungarian Monitoring Unit of Radio Free Europe/Radio Liberty. A magyar országos rádióadók műsorainak a Szabad Európa Rádió/Szabadság Rádió Magyar Monitoring Osztálya által készített átiratai. International Politics: - Washington confirms that President Bush will visit Hungary soon - Armenians go on strike again in Karabakh hill region - Soviet chief of staff's statement to TASS - Full steam ahead in Polish election campaign Domestic Affairs: - Prime Minister M. Streibl evaluates Hungarian reform processes at press conference - 1956 in a new light - Party meeting in Győr - Rude Pravo thinks Czechoslovakia can demand compensation from Hungary if Gabčíkovo-Nagymaros dam is not built - Bratislava political scientist calls TV program on Hungarian minorities in Czechoslovakia a "conscious distortion of facts" - University lecturer Tibor Huszár: only a party that is "presentable" can be trusted - Is the secret government decree on telephone bugging legal? Economy: - Tamás Beck tells journalists that the country would gladly receive Marshall Plan-style support, if this were offered by any Western country Külpolitika: - Washingtonban megerősítették, hogy a közeljövőben Bush amerikai elnök Magyarországra látogat - A Karabah-hegyvidéken ismét sztrájkba léptek az örmények - A szovjet vezérkari főnök nyilatkozata a TASZSZ-nak - Lengyelországban teljes gőzzel folyik a választási kampány Belpolitika: - M. Streibl miniszterelnök sajtótájékoztatóján értékelte a magyarországi reformfolyamatokat - 1956 új megvilágításban - Győri pártértekezlet - A RUDE PRAVO szerint Csehszlovákia kártérítést követelhet Magyarországtól, ha nem épül fel a Bős-Nagymarosi vízlépcső - Egy pozsonyi politológus a tények tudatos eltorzításának nevezte a csehszlovák magyar kisebbség helyzetéről beszámoló TV műsort - Csak az a párt lehet "szalonképes" amelyik hiteles is - Ezt állítja Huszár Tibor egyetemi tanár - Törvényes-e a titkos kormányrendelet a telefonlehallgatásokról? Gazdaság: - Beck Tamás újságírók előtt kijelentette, az ország szívesen venne egy Marshall-segélyhez hasonló támogatást - Ha bármely nyugati ország felkínálta volna