Netwerken en quasi-groepen. Enkele beschouwingen over de plaats van de niet-groepen in de sociale wetenschappen. Rede uitgesproken bij de aanvaarding van het ambt van gewoon hoogleraar in de culturele antropologie aan de Universiteit van Amsterdam op 13 mei 1968 (van Gorcum, 1968)
Met bibliogr.