De zelfstandige middenstand in het kader van den economischen wederopbouw (Nederlandsche Roomsch-Katholieke Middenstandsbond, 1946)
Rede gehouden op het reconstructiecongres van den Kath. Middenstandsbond op 1 mei 1946.