Proeve eener vergelijkende studie van het grondbezit in Rusland, zooals dit zich heeft ontwikkeld tot de Russische Revolutie, en op Java (van Stockum, 1928)
Met bibliogr., reg. en tabn. Ook verschenen als proefschrift Leiden.