Revolte der fijnen. Een studie omtrent de afscheiding van 1834 als sociaal conflict en sociale beweging met een bronnenonderzoek in een achttal Friese dorpsgebieden (V.R.b. Offsetdrukkerij, 1973)
Met bibliogr. en tabn. Proefschrift Amsterdam.