Desa-financiën en nog wat. Voordracht gehouden voor de Nederlandsch-Indische Bestuursacademie op 15 Februari 1917
Overdr.: Koloniaal Tijdschrift. 1917, no. 5, Mei, p. 577 -596, en 1917, no. 6, Juni, p. 755-777.