De sociale ontwikkeling van Nederland gedurende de laatste twee eeuwen :
Overdr.: Balans en perspectief; visies op de geschiedwetenschap in Nederland. Groningen : Wolters-Noordhoff/Forsten, 1987. P. 119-146.