Osvoboždenieto na Balgárija, 1878-1968. Dokladi ot jubilejnata naučna sesija v Sofija. [Słas sătrud. na D.K. Kosev, H. Hristov (Chr. A. Christov). S.A. Nikitin i dr.] (Sofija, 1970)
Bălgarske Akademija na Naukite. Institut za Instorija.