Prilog kon bibliografijata za istorijata na Makedonija meǵu dvete svetski vojni. (Izbor od napredniot pečat) ([Skopje, 1966)
Oddelen otpeč.: Glasnik na institutot za nacionalna istorija, godina X, 1966, br. 2-3.