Over een historische fictie en haar beteekenis. De afstamming der Germanen uit Troje in verband met het "Translatio Imperii"-begrip
Overdr.: Handelingen van het veertiende Nederlandsche philologencongres, ehouden te Amsterdam op [...] 9 en [...] 10 April 1931.